تروئیکای اروپا:فعال سازی مکانیشم ماشه، پایان مذاکره نیست جلسه شورای امنیت درباره فعال‌سازی مکانیسم ماشه علیه ایران انفجارهای شدید در صنعا درپی حمله هوایی و دریایی اسرائیل عراقچی: ایران به اقدام اروپا در فعال‌سازی مکانیسم ماشه پاسخ خواهد داد ادعای رویترز: مکانیسم ماشه فعال شد اسحاق برک: همه جهانیان از اسرائیل متنفرند / قدرت نظامی ایران در حال افزایش است غریب آبادی: اگر مکانیسم ماشه فعال شود، تعامل ایران با آژانس متوقف می‌شود سی ان ان: بازگشت تحریم ها علیه ایران ۳۰ روز طول می کشد گروسی: همکاری ایران با آژانس هنوز رضایت بخش نیست! برکناری مذاکره کننده آمریکایی در پرونده هسته ای ایران توسط ترامپ ادعای اکسیوس: مکانیسم ماشه امروز فعال می‌شود روسیه: فعال‌سازی مکانیسم ماشه علیه ایران، اوضاع را بسیار پیچیده‌تر خواهد کرد واکنش روسیه به بازگشت بازرسان آژانس به ایران گفت‌وگوی وزرای خارجه آلمان و عربستان درباره ایران اولیانوف: ایران همچنان شریک متعهدی برای آژانس است

سیاستمدار عراقی: آمریکا 3 بار مانع از خرید اس-400 توسط عراق شد

یکی از رهبران کمیته هماهنگی شیعیان موسوم به چارچوب هماهنگی خبر داد که آمریکا سه بار مانع از خرید اس-400 توسط عراق شد.
تاریخ انتشار: ۱۸:۴۰ - ۰۶ دی ۱۴۰۱ - 2022 December 27
کد خبر: ۱۶۵۶۵۵

به گزارش راهبرد معاصر، «عدی عبدالهادی» از رهبران کمیته هماهنگی شیعیان موسوم به الاطار التنسیقی (چارچوب هماهنگی) از توطئه‌های آمریکا علیه ارتش عراق خبر داد.

 

عبدالهادی به پایگاه خبری المعلومه گفت: آمریکا برنامه روشنی در عراق دارد که مهمترین آن، جلوگیری از ایجاد ارتش قدرتمند است که این مسئله از رهگذر خنثی‌سازی هر گونه تلاش برای خرید سامانه‌های مدرن در زمینه‌های جنگی است».

 

وی با بیان اینکه آمریکا اجازه نمی‌دهد، عراق به سامانه پدافندی دست پیدا کند، ادامه داد: پدافند هوایی، هرم مصونیت امنیتی هر کشور است. آمریکا اما سه بار تلاش جدی عراق برای خرید سامانه اس-۴۰۰ روسیه را ناکام گذاشت».

 

این سیاستمدار عراقی با اشاره به اینکه سامانه‌های اس-۴۰۰ در سطح جهانی، طراز اول هستند و قیمت مناسبی دارند، خاطر نشان کرد، مزدوران آمریکا در عراق بسیار هستند و می‌کوشند از هر تلاشی برای خرید سلاح مدرن جلوگیری کنند.

 

در همین ارتباط، «البروس کوتراشف» سفیر روسیه در عراق اواسط آذر ماه گذشته تأکید کرد که ایالات متحده و نیروهای ناتو در حال مداخله در امور داخلی عراق هستند.

 

وی تصریح کرد، در حالیکه عراق به دست آمریکا و ناتو اشغال نشده است اما آن‌ها در امور داخلی این کشور غرب آسیا مداخله می‌کنند.

 

سفیر روسیه در عراق در ادامه تأکید کرد که ناتو در حال پیشبرد یک مأموریت باصطلاح مستشاری در عراق است و تمامی مردم عراق با حضور ایالات متحده در ظرفیت فعلی مخالف نیستند.

 

کوتراشفدر این خصوص گفت: «با این حال، اوضاع در این کشور بسیار مبهم است. هیچ‌گونه اشغالگری به شکل مطلق وجود ندارد اما مداخلاتی در امور داخلی وجود دارد که هدف آن ممانعت از همکاری عراق با آن‌هایی است که از واشنگتن و متحدان این کشور ناراضی هستند».

 

مأموریت ناتو در عراق رسماً در ژوئیه ۲۰۱۸ آغاز شد و بنا بر اطلاعات رسمی،‌ مأموریت آن منحصراً‌ مشارکت در آموزش نیروهای امنیتی عراق تحت کنترل مستقیم دولت بغداد است و در عین حال، نیروهای ناتو در عملیات‌های نیروهای عراقی مشارکت نمی‌کند.

 

ائتلاف ناتو مأموریت آموزش نیروهای امنیتی در عراق را در پی حمله تروریستی نظامیان آمریکایی به فرودگاه بغداد در ژانویه ۲۰۲۰ و به شهادت رسیدن سردار «قاسم سلیمانی» فرمانده نیروهای قدس سپاه پاسداران به حالت تعلیق درآورد و بغداد تصریح کرد که شکل جدید همکاری با ناتو باید به شیوه‌ای باشد که به حاکمیت عراق احترام گذاشته شود.

 

در آوریل ۲۰۲۰، وزرای خارجه کشورهای عضو ناتو در جریان یک ویدئو کنفرانس، با توسعه مأموریت در عراق موافقت کردند و به خصوص به توافق رسیدند که مأموریت ناتو، آموزش افسران درجه دار، سربازان و پلیس فدرال عراق باشد./ فارس

ارسال نظر